maandag 11 april 2016

Pretpark onder de loep... De Efeling


De Efteling in Kaatsheuvel is het meest bezochte attractiepark van Nederland en het 4de meest bezochte park van Europa, maar hoe is het ontstaan?



De Efteling is officieel geopend in 1952 met het sprookjesbos en is daarmee ook het oudste attractiepark ter wereld. In 1935 werd het park al geopend als een sportpark voor de inwoners van Kaatsheuvel. Toen het park opende met het sprookjesbos waren er al 10 sprookjes waaronder het sprookje van Langnek en de Chinese Nachtegaal.


In 1956 opende de eerste echte attractie buiten het sprookjesbos: de Stoomcarrousel. Ter ere van de 15de verjaardag van het park werd er nog een sprookje geopend: De Indische Waterlelies, geschreven door koningin Fabioala. De sprekende prullenbak Hollebolle Gijs deed ook zijn intrede in het park. Tegenwoordig zijn er over het park 12 Gijsen aanwezig.


Om de teruglopende bezoekersaantallen tegen te gaan opende De Efteling in 1978 het spookslot en in 1981 werd de voor die tijd spectaculaire stalen achtbaan De Python geopend. Later opende er nog een heleboel mooi gedecoreerde en spannende attracties in het park zoals het schommelschip De Halve Maen , wildwaterbaan Pirana en de houten achtbaan Pegasus.


In 2007 opende De Vliegende Hollander met een jaar uitstel en in 2010 opende de houten race-achtbaan Joris En De Draak ter vervanging van Pegasus die afgebroken werd. De laatste nieuwe attractie van De Efteling is de divecoaster Baron 1898.




    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

iedereen