zaterdag 9 april 2016

Baron 1898 (review)

Met Baron 1898 heeft De Efteling er een nieuwe spectaculaire achtbaan bij, een divecoaster waarbij je loodrecht naar beneden valt, maar hoe bevalt deze attractie?
Bij het betreden van de wachtrij valt het op dat je kunt kiezen tussen 2 rijen: een voor groepen en een voor de single riders die alleen zijn en dus een plaats in het karretje krijgen toegewezen om de capaciteit te verhogen. Bij beide wachtrijen is aangegeven wat de wachttijd is. De wachtrijen zelf liggen naast het stationsgebouw tussen de ingang en de helix. Aan het einde van de rij krijg je een kaartje met de plaats waarop je zal zitten.


Bij het betreden van het gebouw kom je terecht in een ruimte waar de eerste voorshow zich afspeelt. Tijdens de voorshow hoor je Baron Hoogmoed vertellen over de afdaling in de mijn en krijg je verschillende beelden te zien. Aan het einde van de show komen de 'Witte Wieven' in beeld die waarschuwen niet af te dalen in de mijn. In de voorshow wordt het verhaal goed in beeld gebracht en ze zijn leuk om naar te kijken, de ruimte zelf is ook prachtig gemaakt.


Na de eerste voorshow moet je een paar trappen op om de tweede voorshow te bereiken. Bij de tweede voorshow krijg je instructie van een animatronic van de baron om in rijen te gaan staan. Bij het binnenkomen geef je je kaartje af aan een medewerker die zegt in welke rij je moet staan. As het licht knippert gaan de deuren voor de rijen open en kom je aan in de vertrekhal. Er wordt enorm veel op details gelet bij de Efteling wat je ook kan zien in deze attractie, alles is prachtig afgewerkt! Beide voorshows starten al wanneer de eerste bezoekers binnen komen dus als je bij de laatste bent kan het zijn dat je niet veel van de voorshow ziet.


In de vertrekhal ga je op de zeer comfortabele stoeltjes van het karretje zitten. Ook hier zijn er een paar leuke details aangebracht: de wielen die je rechtsboven ziet zouden moeten draaien bij het vertrekken van de trein en de besturing van de attractie is mooi vormgegeven in een hendel. Rugzakken worden afgegeven aan het begin van het gebouw aan een beveiligde balie. Kleine spullen zoals zonnebrillen kan je leggen in de kastjes die je links ziet. Deze kastje draaien telkens zodat er weer plaats is voor de volgende.


Nadat de vloer is weggezakt en de deuren zijn geopend ga je naar de volgende ruimte met een grote stoommachine. Boven de cirkels bovenaan zie je vuur branden. Je hoort en ziet nog een laatste keer de witte wieven en nadat ze verdwenen zijn kan de rit beginnen.


In enkele seconden bereik je de 22.5 meter hoge toren. Je hangt 2 seconden stil bovenaan de toren en kijk je 30 meter de diepte in. Tijdens het optakelen draait het grote wiel en als je stop dan stopt het wiel ook met draaien, leuk gemaakt! Je hoort een bel 2x rinkelen en daarna stort je met een ijzingwekkende val de diepte in. Onder de grond val je in een tunnel die gevuld is met mist.


Je gaat een eerste keer over de kop in de immelmann na de tunnel. Na de immelmann ga je naar de zero-g-roll, die in feite een uitgerekte kurketrekker is waar je gewichtloosheid hebt. Vervolgens is er een helix die goed doortrekt en daarna nog een bunny-hop met maar weinig airtime. Het is een zeer leuke, vlotte baan.


Baron 1898 is een prachtige thrillride met een hoge herhalingsfactor. De attractie is prachtig afgewerkt en bevat veel leuke details die de attractie afmaken. De rit is kort maar krachtig en vooral de val is onvergetelijk. Baron 1898 mag zeker niet ontbreken op een eftelingdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

iedereen