donderdag 11 februari 2016

Pretpark onder de loep: Plopsaland de Panne

Ingang 2015

Een van de vestigingen van Plopsaland is gelegen aan de Vlaamse kuststad De Panne.

In 1935 werd het park, Melipark gesticht door Albéric Florizoone, volledig gethematiseerd naar de honingfabrikant meli. Het park had verschillende attracties zoals: een splash, een shipschommel, een darkride: "De wereld van de bijtjes".

 

Eind 1999 verkocht de familie Florizoone het park aan Studio 100, die het park omdoopte tot Plopsaland. De attracties werden gepersonaliseerd naar de verschillende televisieprogramma's van Studio 100.


De komende jaren werden er tal van nieuwe attracties geopend in het park. Een van de spectaculairste attracties is Anubis The Ride, die je met bijna 100 km/u lanceert en is daarmee de snelste achtbaan in België

 

Een van de nieuwste aanwisten van het park is het waterpretpark Plopsaqua: een splinternieuw waterpretpark met 3 glijbanen, stroomversnelling en golfslagbad. Het is volledig gethematiseerd naar Wickie De Viking.


Tegenwoordig is Plopsaland een groot pretpark met vooral familieattracties, gericht op de kleinere kinderen, hoewel er ook wat thrillrides  zijn.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

iedereen