donderdag 8 oktober 2015

The Forbidden Caves in Bobbejaanland (Review)


Met The Forbidden Caves zet Bobbejaanland een gloednieuwe simulator op haar lijstje met attracties. Pretparkattracties


Bij het binnenkomen valt direct de netjes verzorgde wachtrij op. De paden zijn lekker breed en er werden zelfs bordjes voorzien met de resterende wachttijd, wat bij Bobbejaanland zeer uitzonderlijk is. Ook valt het op dat er veel decoratiestukken geplaatst zijn.

Wel valt het op dat sommige paaltjes waar de de touwen aanhangen vaak al scheef staan. Zou dit de bedoeling zijn of zijn het al tekenen van vandalisme?


Bij het binnengaan van het gebouw wordt je uitgenodigd door een medewerker, wat het wel wat persoonlijker maakt, om af te dalen in een wankele lift. Ook hier valt het op dat àlles tot in de details afgewerkt is, wat het ook alleen maar realistischer maakt. De lift zelf is ook wel leuk gemaakt, je ziet touwen bewegen en de vloer trilt een beetje zodat je de Illusie krijgt dat je naar beneden gaat.


Als de deuren van de lift weer opengaan kom je in een volgende kamer met heel wat spullen en het magische kristal. De medewerker krijgt plots een telefoontje om te melden dat zijn collega in gevaar is, we moeten dus de grotten in. Dan begint het beeld van de masker (foto) plots te spreken d.m.v. projecties, wat erg leuk gemaakt is.


Vervolgens stap je in de Bussen. De simulator zelf is van het type belevingstunnel, dat betekent dat het niet een gewone simulator is, je in een auto zit die nog fysiek kan bewegen en je kijkt dan naar een projectie. Als iedereen goed vastzit, wordt je de simulator ingereden en kijk je met je 3d bril op naar het scherm. Je rijdt dus door een tunnel en je ziet verschillende scènes. Mede door het 3d-effect,door het fysieke bewegen van de bussen als ook de wind- en geluidseffecten maken dat de simulator zèèr realistisch is. Het enige grote nadeel is dat ook het plafond nog zichtbaar is. 


Na de film rijdt je achteruit en verlaat je de attractie. Maar moet je niet eerst weer met de lift naar boven?  

Kortom: The Forbidden Caves is een zeer mooi afgewerkte, realistische simulator die je zeker eens moet doen als je in het park bent!

onride:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

iedereen