donderdag 15 oktober 2015

Pretpark onder de loep: Bobbejaanland


Het pretpark Bobbejaanland in het Antwerpse Lichtaart kent iedereen! Maar wat is de historie erachter?
Toen Bobbejaan schoepen in 1659 een vast plek zocht, kocht hij een gigantisch gebied in Lichtaart. Hij liet een gigantisch meer uitbaggeren en bouwde een theater voor 1000 mensen. In die tijd werden er regelmatig shows gegeven door bekende Nederlandse en Belgische artiesten.


Tot midden de jaren 70 waren de zwemvijvers en stranden de voornaamste attracties. Toen er 2 bezoekers verdronken werden de zwemgelegenheid afgeschaft en kwam Phantasialand-eigenaar met het idee een echte attractie te openen. Zo gezegd, zo gedaan, en dus kwam Bobbejaanland met het spookhuis, een indoor darkride die later vervangen werd door een reuzenrad.


In 1979 werd de Looping Star aangekocht, die jarenlang dé trekpleister van het park vormde, later werd ook de Wildwaterbaan gebouwd, maar die ging in vlammen op tijdens de bouw en werd later afgewerkt. In die tijd werd het park ook gethematiseerd naar het western thema. En werd het, inmiddels verwijderde schommelschip Santa Maria gebouwd


Later, toen de gezondheid van Bobbejaanland achteruitging verminderde het aantal optredens en brandde de 'achtbaan' van Scharzkopf af. Later werden nog vele attracties zoals Air Race en Alpenblitz. De revolution, Indiana river en kinderland, een speelparadijs van 7000 m² werd gebouwd.



Later groeide het park nog verder uit en kwamen er nog tal van attracties bij. En zo is Bobbejaanland de dag van vandaag een pretpark met tal van leuke attracties!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

iedereen